Ana içeriğe atla

JANDARMA ÖZEL HAREKAT NASIL OLUNUR

JÖH NASIL OLUNUR?


JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır.  Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır. Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar.

jöh olmak için ;
1-) Öncelikle JÖH olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması gerekmektedir.
2-) Adayların en az lise mezunu veya lise dengi okul mezunu olması gerekmektedir veya yurt dışında bulunan dengi bir okuldan mezun olması gerekmektedir.
3-) Adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması veya JÖH başvurusu yaptığı tarihte askerliğini yapıyor olması gerekmektedir.
4-) Adayların 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. ( 1 Ocak 1991 tarihinde ve daha sonra doğan adaylar)
5-) Adayların yaptığı başvuru müracaatının yapıldığı ilk gün itibari ile terhisinin üzerinden 3 yıldan daha fazla bir sürenin geçmememiş olması gerekmektedir. ( 5 Eylül 2013 tarihinde ve daha sonrasında terhis olanlar)
6-)Bütün sınavları başarı ile geçen adayların Sağlık Yeteneği Yönetmeliği uyarınca sevk edildikleri hastanelerden komando uzman erbaş olur veya uzman erbaş olur izinli sağlık raporu almaları gerekmektedir.
7-) Adayların en az 164 santimetre boyunda olması gerekmektedir. Adayların kılavuzda belirtilen boy ve kilo oranları tablosunda belirtilmiş olan değerler içerisinde bulunmaları gerekmektedir. Adayların boy uzunluğu çıplak ayaklı olarak ölçülmektedir. Adayların ağırlıkları/kiloları ise spor şortu veya eşofman ile ölçülmektedir.
8-) Adayların daha önce TSK bünyesinde subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş veya askeri öğrencilik ile ilişiğinin kesilmemiş olması gerekmektedir.
9-) Adayların vücut yapıları düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olması gerekmektedir.( Adayların, göğüs kafesi, omurgada şekil bozukluğu bulunmaması, işitme ve görmede hiçbir kusuru bulunmaması, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmaması, renk körü ve düz taban olmaması, vücudunun hiçbir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmaması gerekmektedir. Adayların Türkçe'yi kusursuz konuşması, dilinde pelteklik olmaması,tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü/engeli bulunmaması gerekmektedir.)
10-) Adayların güvenlik soruşturmaları olumlu olarak sonuçlanması gerekmektedir.
11-) Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taaruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunun 148. maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmaması gerekmektedir.
12-) Adayların taksirli suçlar haric olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş ya da ertelenmiş e adli sicilden çıkarılmış olsa dahi bir cürümden hükümlü bulunmaması gerekmektedir.
13-) Adayların tutum ve davranışları ile yasa dışı görüşleri benimsememiş ve bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması gerekmektedir.
14-) Adayların Türk Silahlı Kuvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış tutum ve davranışları ile yas dışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olması gerekmektedir.
15-) Adayların, Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için 1 Ocak 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak ve Birlik Komutanlıkları tarafından düzenlenen Nitelik Belgesi almış olması gerekmektedir.
16-) Adayların ,1 Ocak 2017 tarihinde silah altında bulunmaması gerekmektedir.
Jandarma Özel Harekat Maaşları Ne Kadar? JÖH Maaşları Maaşı
Jandarma Öze Harekat birimleri JÖH unsurları görevleri gereği en zorlu şartlarda üstün çabalar ile görev yapmaktadırlar. Bu şartlara bağlı olarak Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları 5 bin TL ile 8 bin TL arasında değişmekte olan miktarlarda maaş almaktadırlar. Ayrıca Jandarma Özel Harekat birimlerinin emeklilik süreleri daha kısadır. Yıpranma faktörüne bağlı olarak belirlenen süreler esasınca daha erken erken olabilen Jandarma Özel Harekat birimleri diğer mesleklere kıyasla daha fazla emekli ikramiyesi almaktadırlar.
Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları oldukça zorlu şartlarda görev yapmaktadır. Ansızın gelişen tehlikelere ve tehdit unsurlarına bağlı olarak sürekli operasyon yaparak faaliyet göstermektedirler. Bu şartlara bağlı olarak Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları operasyon tazminatı almaktadırlar. Görev yapılan şehre ve farklı değişkenlere bağlı olarak 250 TL ile 650 TL arasında görev tazminatı almaktadırlar. Tehlike ve tehdit unsurlarının fazlalığına bağlı olarak bu ücretler yükselmektedir.
Jandarma Özel Harekat Eğitim Eğitimleri JÖH Eğitimi Eğitimleri
Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları eğitimlerini olası farklı savaş ve çatışma ortamlarına benzer doğa yapısı nedeniyle ve bu doğrultuda hazırlanan eğitim parkurları nedeni ile İzmir'in ilçesi Foça'da gerçekleştirilmektedir. Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları Foça'da takriben 10 hafta süren bir eğitim görürler. Temel savaş eğitimleri, doğa ve coğrafi şartlarına uyum sağlama, adapte olma eğitimleri, dayanıklılık, güç eğitimleri ile hazırlanmaktadırlar. Görev süresi boyunca kullanacakları silahları, araçları, malzemeleri kullanır ve bu ekipmanlara dair eğitim alırlar.
Jandarma Özel Harekat JÖH zorlu eğitimlerden geçer
Jandarma Özel Harekat birimleri başvuru yapan binlerce aday arasında seçilen unsurlardan oluşur. Bu seçkin birimler en zorlu eğitimlerden geçer. Uykusuzluğa dayanmaları için, yorgunluğun üstesinden gelebilmeleri için, stres altında görev yapmak ve strese dayanabilmek için, özgüvenli olmaları ve en zorlu şartlarda doğru kararları verebilmeleri için, en zorlu iklim koşullarının ve arazi koşullarının üstesinden gelebilmeleri için, mevcut silahları en etkin şekilde kullanmaları için eğitilmektedirler. Eğitimleri esnasında yüzlerce kilometre koşan ve yüzlerce kilometre yürüyen Jandarma Özel Harekat birimleri ve JÖH unsurları görevlerine en iyi şekilde hazırlanmaktadır.
Jandarma Özel Harekat birimleri JÖH unsurları üstün harita kullanma becerisi kazanmaları, etkin manevra yapabilmeleri, GSP kullanma becerisi, her şartta kamufle olmak için kamuflaj bilgisi, zorlu koşullar ve engeller için dağcılık bilgisi, her türlü şartlar için en zorlu eğitimleri içeren teknik, fiziki ve beceri eğitimleri almaktadırlar. HAVELSAN geliştirdiği güncel ve son teknoloji içeren simülatörleri de Jandarma Özel Harekat birimleri tarafından kullanılmaktadır. Bu simülatörler sayesinde operasyon, çatışma, rehine kurtarma ve farklı tehdit unsurlarını içeren deneyimler kazanan Jandarma Özel Harekat unsurları analizler sonucunda eğitmenleri tarafından eksik yönleri üzerine eğitim görmektedirler.
jöh maaşları ne kadardır
Jandarma Özel Harekat yani JÖH timleri 5.000 ila 8.000 arasında değişen miktarlarda maaş almaktadırlar. Devletin olanaklarından konut gibi faydalanırsa maaşları üzerinden kesintiye gidilmektedir. Ayrıca emeklilik süreleri yıpranma durumuna göre daha erken olup, emeklilik ikramiyesi de diğer meslek gruplarına göre bir hayli fazladır.
Jandarma Özel Harekat Timleri, maaşlarına ek olarak operasyon tazminatı da almakta. Operasyon tazminatları görev yaptıkları şehre göre 250-620 TL arasında değişmekte. Terör eylemlerinin yoğun olarak görüldüğü (Hakkari, Şırnak, Tunceli vs.) illerde görev yapan Jandarma Özel Harekat Timleri, 620 TL operasyon tazminatı almaktadırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MTA kodlar ve komutlar

MTA KODLARI VE KOMUTLARI  MTA hız handling kodu 900 1500 0 0 0.10 -0.60 -1 2.50 2.50 0.40 5 90000 40000 -5 4 P 15 0.60 0 30 1.05 0.140 5 0.25 -0.10 0.5 0.2 0.37 0 95000 40002004 1004001 2 2 1  Bu handling kodunu kullanmak için yapmanız gereken oyunda araba içindeyken B tuşuna basmak ve import kısmına tıklamak. Bu kısıma geldimi burdaki kodu kopyalayıp oraya yapıştırıyorsunuz ve enter tuşuna basıyorsunuz. Artık işlem tamam. İyi eğlenceler MTA HADLİNG Arkadaşlar sizlere Handling kodları paylaşacağım. Aşağıdaki Handling Kodlarını Oyunda " B " ye basıp Tools - Import seçip boşyere yapıstırın ve aşağıdaki IMPORT adlı kutucuga tıklayın ve " B " ye basarak çıkın. Handlinginiz Olmuştur. Hız Handling Kodu : FCR900 900 1500 0 0 0.1 -0.6 75 2.5 2.5 0.4 5 90000 40000 -5 4 p 15 0.6 false 30 0.85 0.15 0 0.15 -0.16 0.5 0 0.37 0 10000 40002000 1004000 1 1 4 Drift Handling Kodu : FCR900 1920 4800 1.8 0 0.2 -0.15 75 0.65 0.75 0.55 5 300 39 10 4 p 5.5 0.75 false 36 0.8

NOKTALAMA İŞARETLERİ

   NOKTALAMA İŞARETLERİ; (.) virgül;      Duygu ve düşünceleri daha açık ifade etmek, cümlenin yapısını ve duraklama noktalarını belirlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere noktalama işaretleri kullanılır.       Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru, ünlem, tırnak, ayraç ve kesme işaretleri ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir. ÖRNEKLER VE BİLGİLER (TDK)↡ 1.  Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur: Fırtınadan, soğuktan, karanlıktan ve biraz da korkudan sonra bu sı­cak, aydınlık ve sevimli odanın havasında erir gibi oldum.  (Halide Edip Adıvar) Sessiz dereler, solgun ağaçlar, sarı güller Dillenmiş ağızlarda tutuk dilli gönüller  (Faruk Nafiz Çamlıbel)        Zindana atılan mahkûmlar gibi titreşerek, haykırarak geri geri kaçmaya uğraşıyorduk . (Hüseyin Rah

KUARBİYE TARİFLERİ

MERHABA HANIMLAR VE KURABİYE SEVERLER BUGÜN SİZLER İÇİN 3 KURABİYE TARİFİ HAZIRLADIK.    Malzemeler: 250 gram   tereyağı 1 su bardağı   pudra şekeri 3,5 su bardağı   un Klasik bir  un kurabiyesi  yapmak size zor gibi geliyorsa yaklaşın bu tarafa. Birkaç ufak değişiklikle onu üç malzemeyle de yapabiliriz. Üstelik yine kıyır kıyır, yine anne elinden çıkmışçasına lezzetli. Nasıl Yapılır? Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ardından bir karıştırma kabı alın ve içine önce tereyağını koyun. Tereyağının üzerineyse pudra şekerini ekleyin. Bu ikiliyi krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu eleyin ve elediğiniz unu azar azar tereyağlı karışıma ilave etmeye başlayın. Hamur iyice toparlanana kadar yoğurduktan sonra şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine şekillendirdiğiniz kurabiye hamurlarını bir bri yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Renk almaya başlayan kurab