MERHABA HANIMLAR VE KURABİYE SEVERLER BUGÜN SİZLER İÇİN 3 KURABİYE TARİFİ HAZIRLADIK.
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3,5 su bardağı un
Klasik bir un kurabiyesi yapmak size zor gibi geliyorsa yaklaşın bu tarafa. Birkaç ufak değişiklikle onu üç malzemeyle de yapabiliriz. Üstelik yine kıyır kıyır, yine anne elinden çıkmışçasına lezzetli.
Nasıl Yapılır?
Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ardından bir karıştırma kabı alın ve içine önce tereyağını koyun. Tereyağının üzerineyse pudra şekerini ekleyin. Bu ikiliyi krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu eleyin ve elediğiniz unu azar azar tereyağlı karışıma ilave etmeye başlayın. Hamur iyice toparlanana kadar yoğurduktan sonra şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine şekillendirdiğiniz kurabiye hamurlarını bir bri yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Renk almaya başlayan kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra dilerseniz üstlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
- 125 gram
tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) - 120 ml.
sıvı yağ - 1 adet
yumurta - 100 gram
pudra şekeri (1 su bardağı) - 4 yemek kaşığı
kakao - 1 tatlı kaşığı
vanilya özütü (tercihe bağlı) - 310 gram
un (3 su bardağı) - 1 paket
kabartma tozu
Hamuru için:
ISLAK KURABİYE
- 1 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
su
Şurubu için:
- 1 yemek kaşığı
rendelenmiş hindistan cevizi
Servisi için:
Püf Noktası
Kurabiyelerin daha gevrek olmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra bekleme süresini beş dakika olarak düşünün. Bu şekilde beklettiğiniz kurabiye daha az şerbet çekeceği için daha gevrek olacaktır.
Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.
- Bu esnada şerbeti hazırlayın. Yayvan bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın. Şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
- Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin.
- Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine pudra şekeri ya da rendelenmiş Hindistan cevizi serperek sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder